sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Gluteenittomat rieskat


8 rieskaa
  • 100 g kaurahiutaleita
  • 400 g kylmää maitoa/ kaurajuomaa
  • 15 g hiivaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 20 g vaaleaa siirappia
  • 60 g soijajauhoja
  • 20 g psyllium- jauhetta*
1. Lisää kaurahiutaleet kulhoon.
   Aseta aika 15 s / nopeus 10.
2. Lisää loput aineet.
   Aseta aika 30 s / nopeus 3.
3. Siirrä taikina toiseen astiaan. Peitä muovilla ja anna kohota 2 tuntia.
4. Kauli taikinasta 8 ohutta rieskaa soijajauhoja apuna käyttäen.
5. Pistele haarukalla  ja paista joko kuivalla paistinpannulla molemmin 
puolin kauniin ruskeaksi tai uunissa 200 asteessa.

** Psyllium- jauhe on gluteenitonta, jänönratamon siemenistä kuivattua ja jauhettua. Jauhe antaa sitkoa gluteenittomiin taikinoihin ja on vatsaa hellivä runsaan kuitupitoisuutensa vuoksi.

Taivaallisen pehmeitä ja maukkaita!

Alkuperäinen ohje Nytt bröd, baka gott utan gluten- kirjasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti